Om Tellberg Taxidermy

Tellberg Taxidermy drivs av mig, Johanna Tellberg.
Jag är examinerad Zoologisk konservator och är utbildad inom yrkets alla olika delmoment, dvs stora och små däggdjur, fåglar och fiskar. 

Jag brinner för att skapa djur som uttrycker liv och rörelse. Varje enskilt djur är unikt och har något att berätta, jag vill presentera ditt djur på det sättet som passar just dig.

Konservatoryrket är omgärdat av många myter och förutfattade meningar. Många är bekanta med själva konceptet men få känner till vad vi gör i praktiken.  Därtill finns det väldigt få yrkesverksamma Zoologiska konservatorer i Sverige och informationen som går att finna om oss och vårt yrke är knapphändig. Som kund är det omöjligt att veta vad du kan förvänta dig utan att fråga runt, det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig och inte sällan kan man få känslan av att man ställer dumma frågor.

Hos Tellberg Taxidermy är du alltid välkommen med alla dina frågor och funderingar. Jag tror på att information och kommunikation ger bäst resultat och ingen fråga är för dum för att ställas.

Min vision är att lyfta fram konservatoryrket i ljuset och belysa det tidsenliga i att ta vara på djuren efter deras död och således inte låta något gå till spillo.