Leverans och Leveranstid

Inlämnade djur monteras företrädesvis i turordning med undantag för när många djur av samma art har lämnats in, då monteras de istället tillsammans som grupp. Detta gör att de djur i gruppen som lämnats in senast kommer att skippa turordningen och bli klara tidigare.
Vilken leveranstid du kan förvänta dig beror således på flera olika faktorer, i första hand beror det på hur många kunder som har lämnat in djur före dig, men också på jaktsäsong och hur många djur av samma art som konservatorn får in.
Andra faktorer som spelar in är leveranstiden på material som behöver beställas in, eventuell specialtillverkning av material, samt skicket på ditt djur, dvs hur mycket som behöver lagas/ersättas, och även vilken typ av garvningsprocess som krävs.

 

Tellberg Taxidermy jobbar aktivt för att motverka långa ledtider och för att upprätthålla kommunikation mellan Konservator och kund angående arbetsprocessen och förväntad leveranstid.


Aktuell leveranstid

Hos Tellberg Taxidermy kan leveranstiden variera mellan ca 3 månader och upp till 1 år.

När du lämnar in/beställer ett arbete hos Tellberg Taxidermy så får du ett kvitto med ett IDnummer kopplat till din beställning och du skrivs automatiskt in i den aktuella turordningen.
Arbetsplaneringen sker löpande och du kommer att bli kontaktad så fort ditt arbete har lagts in i den kommande planeringen för ett mer exakt leveransdatum samt för att stämma av eventuella önskemål innan arbetet påbörjas.

Betalning

Tellberg Taxidermy tar inte ut någon handpenning eller förskottsbetalning vid inlämning/beställning utan du betalar hela summan när arbetet är färdigställt.
När du har blivit informerad om att ditt montage är färdigt för upphämtning så kan du välja att betala på plats via swish eller via faktura.
Har du inte möjlighet att hämta upp ditt montage inom en vecka efter att det är färdigställt så skickas fakturan ut till dig via mail. 

 

Fraktalternativ

Det är möjligt att skicka djur och färdiga montage via postservice. Har du ingen möjlighet att hämta upp ditt färdiga montage så kan det skickas til dig mot kostnaden för frakten, det är dock väldigt viktigt att ha i åtanke att det inte finns några garantier för att djuret levereras i ett oskadat skick. Konservatorn packeterar alltid djur med största möjliga försiktighet men kan tyvärr inte svara för postens hantering av paketet.