Föreläsningar och kurser

Vill du veta mer?
Tellberg Taxidermy erbjuder föreläsningar och kurser i mån av efterfrågan.  

Zoologisk konservering hjälper oss att förstå och ta bättre beslut om vår miljö och framtida planer för planeten. I dessa tider när arter dör ut i större grad än någonsin behövs skickliga Zoologiska Konservatorer som kan föreviga de djur som vi annars aldrig kommer att få se igen och som på så sätt blir en påminnelse för oss om att vi måste ta bättre vara på vår biologiska mångfald.

Vi färdas längre och längre bort från ursprunget till maten vi har på bordet, produktionen av köttet vi konsumerar har förlagts på ett sådant sätt att vi inte kommer i kontakt med den längre, och således känner vi oss fria att konsumera utan samvete. Att i utbildningssyfte kunna visa upp djuren vi äter ger köttet ett större värde och uppmanar till en mer medveten och respektfull köttkonsumtion. Och hur många barn vet ursprunget till en fiskpinne? En monterad lax eller abborre fångar deras intresse att vilja veta mer.

Intresset för att lära sig om djur och natur ökar om du får möjligheten att studera djur på nära håll i sin naturliga storlek, till skillnad från att titta på en bild i en bok.   


Utbildning

  • T.ex. kvällskurs: Koka och bleka djurskalle/hornmontage.
  • Pröva på att montera en egen mus/råtta/kyckling.
  • Gjuta av och måla en egen småfisk.
  • Jaktlag: Bästa sättet att flå olika djur för att bevara skinnet till en jakttrofé.

Föreläsningar

  •  T.ex. Hur djur ska hanteras och förvaras fram tills att de lämnas in hos konservatorn.
  • Vilka djur kan jag lämna in hos en konservator, vad gäller när du hittar ett dött djur i naturen.
  • Skolor: Visa upp olika arter för barnen, berätta om yrket, vår biologiska mångfald, tillvaratagandet av djuren och jakten utifrån ett hållbarhetsperspektiv.