Reptiler/Kräldjur

Tellberg Taxidermy erbjuder montering och konservering av alla typer av reptiler och kräldjur. Det finns flera olika metoder för att bevara reptiler/kräldjur, 

Vad DU kan göra:

Både reptiler och kräldjur kräver någon form av värme för att må bra, om djuret du vill konservera har levt i fångenskap så är risken stor att det har legat i värme efter döden. Det är därför väldigt viktigt att du så snabbt som möjligt stoppar in det döda djuret i frysen eftersom att förruttnelseprocessen börjar snabbt i det lagom varma och fuktiga klimatet som reptiler och kräldjur föredrar. 

Skinnmontage

Skinmontage går att utföra på de flesta reptiler, det kräver att skinnet är tåligt och i bra kondition.
 
 

Avgjutning

Kräldjur så som tex grodor och salamandrar har ofta väldigt tunna och känsliga skinn vilet gör att de sällan passar till skinnmontage, det är istället lättare att återskapa djuret genom avgjutning som sedan målas. Även vid skinnmontage av vissa reptiler kan en del särskilt svårflådda detaljer återskapas bäst genom avgjutning.

Våtkonservering

Ett klassiskt sätt att konservera reptiler och kräldjur är via våtkonservering. Det innebär att djuret förvaras i vätska(formalin eller högprocentig alkohol)innuti en glasburk eller liknande.